Ugrás a tartalomra
x

Ezeket a dolgokat dugták fel a seggükbe idén az amerikaiak

A Deadspin az év végén hagyományosan össze szokta gyűjteni, hogy a magunk mögött hagyott évben az amerikai polgárok milyen tárgyakat dugtak föl a különböző testnyílásaikba.

Ez nem valamilyen szatftos-debil-nyálcsorgatós bulvárgyűjtemény, hanem igazi, kőkemény kormányzati-tudományos big data. Az amerikai fogyasztóvédelmi kormányszerv, a United States Consumer Product Safety Commission ugyanis minden évben kérdőívet küld egy rakás, együtt reprezentatív mintát alkotó amerikai kórháznak, hogy adatokat gyűjtsön a kereskedelmi forgalomban kapható árucikkek által okozott különféle sérülésekről és egészségügyi problémákról. Az adatokból egy rakás fontos következtetést vonnak le a különféle termékek biztonságos vagy veszélyes mivoltáról. A sok adatsor között szerepelnek a felhasználók által a testüregeikbe dugott, majd ott megrekedt, és kórházban kiszedett tárgyak.

Íme a Deadspin adatbányászatának eredménye, ami észak felől halad délre az emberi testen. Az adatbázisban egyaránt szerepelnek talált tárgyak, illetve az ezek odakerülésére adott magyarázatok a páciensektől. Természetesen az utóbbiak a legjobbak. Remélem tanulságos lesz.

 

tovább olvasom

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux