Ugrás a tartalomra
x

10 év börtönbüntetésre ítélték brutális homofób támadásáért

10 év börtönbüntetésre ítélték egy férfit az Egyesült Királyságban brutális homofób támadásáért, melyben eltörte az áldozat lábát. Kamil Wladyslaw Snios-t súlyos testi sértés vádjában bűnösnek találtak és 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A 29 éves férfi brutálisan megtámadott egy férfit még júliusban, és súlyos sérülések okozása mellett eltörte az áldozat lábát is. Az áldozat - 36 éves férfi - barátjával sétált London Tottenham nevű városrészében, mikor Snios közeledni kezdett feléjük. Ezt követően lengyel nyelven rájuk kiabált és el kezdte ütlegelni őket, majd az áldozatot a földre rúgta. Miközben a földre került férfi megpróbált kúszva elmenekülni, Snios tovább rugdosta, majd ellopott egy csomag cigarettát a zsebéből. A bíróság úgy tudja, hogy a cigarettát Snios a barátai körében trófeaként mutogatta. Az áldozat kórházba sietett, ahol megállapították, hogy a lába négy helyen eltört.

Miután Snios-t a rendőrség letartóztatta, homofób megjegyzések mellett vallomásában beismerte, hogy melegellenes nézetei miatta támadta meg a két férfit.

"Örömünkre szolgál, hogy megszületett ez az ítélet egy teljesen szükségtelen és nem kiprovokált támadásért, amely az áldozatokat a súlyos sérüléseik mellett alaposan meg is ijesztette." nyilatkozta Mark Nicholls nyomozó, a Haringwy CID-től.
"Nyilvánvaló, hogy a londoni rendőrség nem fogja tolerálni a homofób támadásokat és azon dolgozik, hogy valamennyi elkövetőt a bíróság elé állítson."

forrás: gaytimes.co.uk

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux