Ugrás a tartalomra
x

Kötelező tananyag lesz homoszexualitás, transzneműség elfogadása

Nagy Britannia - A következő tanévben kötelező tanóra lesz minden angol általános iskolásnak az emberi kapcsolatok megismerése és a homoszexualitás, transzneműség elfogadása.

Az oktatási minisztérium azt mondta a kampányoknak, hogy ez az új tanóra magában foglalná a "szexualitást és identitást" és ezek megismerését, elfogadását - írja a Daily Mail.

A tanterv magában foglalhatja a két anyából vagy két apából álló családokat, az általános iskolákban elsősorban a tiszteletre és toleranciára összpontosítanának.

A kormány arról ugyan még nem határozott, hogy a gyerekeknek hány éves kortól kell ezt a tantárgyat tanulniuk. Egyes iskolák már használják azt a könyvet, amelyben egy olyan mackóról van szó, aki beismeri, hogy "lány mackóvá" akar válni.

A lap azt is írja, hogy Justine Greening oktatási miniszter hamarosan felkéri majd a szülőket és a tanárokat, hogy küldjék meg véleményüket arról, hogy szerintük milyen tartalmakat kell beilleszteni a tantervbe. A kormány korábban kijelentette, hogy minden új tartalomnak meg kell majd felelnie az egyenlő bánásmódról szóló törvénynek, amely tiltja a homoszexuális vagy transznemű emberekkel szembeni diszkriminációt.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux