Ugrás a tartalomra
x

A homoszexuális férfiak 47%-a tapasztal homofóbiát a családtagjaitól

Míg a karácsony hagyományosan olyan idő  amikor a legközelebbi rokonokkal és a legkedveltebb emberek között vagyunk, ez nem mindenkinek a felhőtlen boldogság ünnepe.

A Chappy (meleg társkereső app) és a Survation egy friss kutatást végzett, és úgy találta, hogy a homoszexuális férfiak közel fele tapasztalt homofóbiát a közvetlen családtagoktól a hazalátogatásuk során.

Ez természetesen szorongást okoz a családtagok karácsonyi látogatásával kapcsolatban, de depressziót is okozhat.

A statisztikát lebontva a megkérdezett melegek 30%-a azt mondta, hogy ezeket a reakciókat a közeli családtagoktól kapták, míg a másik 17%-ot a nagyobb család jelenlétében.

"Tudjuk, hogy a karácsonyi időszak nagyon stresszes lehet a közösség sok tagja számára, különösen akkor, amikor bizonyos családtagok kényszerítőleg hatnak rájuk" - mondta Ollie Locke, a Chappy társalapítója.

"Reméljük, hogy ha az emberek nem érzik jól magukat családjuk körében, akkor a Chappy némi támaszt nyújthat azáltal, hogy biztonságos menedéket nyújt valakinek, hogy megossza érzéseit, és beszélgethessen a vele történtekről."

Lee Valls pszichoterapeuta megjegyezte: "A homoszexuális férfiak egyre gyakrabban vannak egyedül egyedül egész évben, és teljesen elszigetelődnek. Ez az elszigetelődés az ünnepi időszakban még jobban felerősödik."

"A családtagokkal való hosszú együttlét gyakran idegesedést okoznak, előtörnek a régi emlékek, melyek leginkább a családtagoktól jövő érzéketlen megjegyzések - aggasztó, de nem meglepő, hogy a meleg férfiak 47% -a homofóbiával szembesül a családtagoktól."

 

Kövess minket megújult facebook oldalunkon!

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux