Ugrás a tartalomra
x

Az európai vezetők felszólították Törökországot, hogy vonja vissza az LMBTQ események általános tilalmát

Az Európai Parlament tagjai felszólították Törökországot, hogy vonja vissza az LMBTQ események általános tilalmát.

A török ​​főváros Ankara a betiltotta az összes LMBTQ eseményt, hivatkozva a "közérzékenységre". A lépésre azelőtt került sor, hogy egy Németország által tervezett meleg film fesztivált betiltottak.

Az Európa Tanács biztosa, Nils Muizniek kritizálta Törökország lépését. Most egy levél született, amelyet 20 európai parlamenti képviselő írt alá, felszólítva Törökországot, hogy visszavonja a tilalmat.

"Az Európai Parlament tagjaként felszólítjuk a török ​​hatóságokat, hogy haladéktalanul vonják vissza ezt a tilalmat és állítsák vissza a gyülekezési szabadsághoz való jogot, ahogyan azt a török ​​alkotmány garantálja."

"A LMBTQ emberek és szövetségeseik gyülekezési szabadságának megszüntetése teljesen elfogadhatatlan, és a nemzetközi jog szigorú megsértése, amelyhez Törökország is csatlakozott. Ezt a jogot többször is megerősítette az Emberi Jogok Európai Bírósága."

"Továbbá aggódunk, hogy a tilalom erősíti gyűlöletbeszédet az LMBTQ közösség ellen. A médiában bekövetkezett támadásokat."

"A fentiek fényében leginkább arra ösztönöznénk a török ​​hatóságokat, hogy vonják vissza ezt a tilalmat, és munkálkodjanak annak érdekében, hogy teljes mértékben tiszteletben tartsák a békés gyülekezéshez való jogot, beleértve az LMBTQ emberek jogait is, a nemzetközi jognak és a török ​​alkotmánynak megfelelően."

Kövess minket megújult facebook oldalunkon!

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux