Ugrás a tartalomra
x

A meleg párok boldogabbak

Egy új tanulmány azt állítja, hogy a meleg párok boldogabbak, mint a heteroszexuális párok.

Az új kutatás, amelyet több mint 40 000 ember megkérdezésével készítettek az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, arra a megállapításra jutott, hogy a meleg és leszbikus párok átlagosan jobb kapcsolattal rendelkeznek, mint a heteró párok.

A tanulmányt, melyet Janeen Baxter és Francisco Perales a Queenslandi Egyetemenen végzett, arra a következtetésre jutott, hogy az azonos nemű párok "erősebb kapcsolattal" rendelkeznek, mert nem próbálják betartani a nemi szerepre vonatkozó normákat.

"Az azonos nemű párok közötti kapcsolatok minősége magasabb volt, mint az Egyesült Királyságban élő heteroszexuális párok között," állítják a kutatók, ugyanakkor "még magasabb Ausztráliában ez a kapcsolati minőség."

"A legalacsonyabb kapcsolatminőséget mindkét országban a biszexuális emberek körében mérték. Az azonos nemű párok (különösen a leszbikus nők) általában egyenlőbbek az otthoni munka - például a gyermekgondozás - elosztásában.

A kutatók az eredmények birtokában kijelenthetik, hogy a homoszexuálisok ellen felhozott vádak, mely szerint a meleg párok nem alkalmasak gyermeknevelésre teljesen megdőlni látszik.

"Eredményeink megbízható bizonyítékot szolgáltatnak az azonos nemű kapcsolatok - konfliktusos, boldogtalan és diszfunkcionális - mélyen gyökerező téves társadalmi nézeteinek leküzdésére. Eredményeink olyan politikákat támogatnak, amelyek az azonos neműek házasságköreit és a szülők jogainak legalizálását célozzák."

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux