Ugrás a tartalomra
x

A meleg focista, Liam Davis szerint a játékosoknak nem szabad félniük

Az év elején Liam Davis lett az első nyíltan meleg férfi futballista.

A 27 éves sportoló most beszélt arról, hogy a futballistákkal kapcsolatos tapasztalatai szerint volt némi homofób bántalmazást a pályán, de összességében úgy érzi, hogy a homoszexualitás iránti megítélés a sportban egyre inkább pozitív.

Mi több, sürgette a fiatal játékosokat, hogy álljanak elő, és ne "gondolkozzanak", mert nem hiszi, hogy ez olyan nagy kérdés lenne.

"Az a tanácsom, hogy azok a fiatal meleg labdarúgók, akik bármelyik osztályban, vagy bármely poszton játszanak inkább önmaguk legyenek. Ne aggódj túlságosan, és ne gondolkodj a dolgokon. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy kérdés lenne, mint ahogy Te gondolnád".

"Soha nem gondoltam a futballra, amikor eldöntöttem, hogy előbújok. Ez egyszeri eset volt: ez vagyok én, itt az ideje, hogy elmondjam az embereknek, hogy én ilyen vagyok. És akkor a labdarúgás is a helyére került. Abban az időben amikor előálltam nem volt szezon. Csatlakoztam egy új csapathoz, és nem arra gondoltam hogy mit fognak szólni, és mégis minden rendben volt." - mondta Davis.

Liam elismerte, hogy tapasztalt visszaélést a pályán, amikor az ellenfél megpróbálta kizökkenteni egy meccs során.

"Amikor játszom, az csak egy játék. A szexuális irányultságom soha nem járt a fejemben amikor fociztam. Mindig csak a futballról szólt amikor a pályára léptem. Amit a pályán játszunk, annak a pályán kell maradni. Amit te csinálsz a pályán, az az életed".

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux