Ugrás a tartalomra
x

Tíz percig tapsolták New Yorkban a meleg szerelmesfilmet

Az év vége egyúttal kezdet is: az Oscar-esélyek latolgatásának kezdete. Mostantól szakértők és filmrajongók mind azt mérlegelik majd, hogy melyik korábbi díj vagy más elismerés mit jelent, milyen súllyal esik latba majd, amikor végül az Amerikai Filmakadémia tagjai leadják mindent eldöntő szavazatukat.

A Szólíts a neveden (Call Me By Your Name, hazai bemutató: február 8.) első vetítései óta folyamatosan ott szerepel a nagy esélyesek között, a számtalan fesztiválsiker és díj után a héten a filmet és két főszereplőjét, Armie Hammer-t és Timothée Chalamet-t a Golden Globe-ra is jelölték: most már igazán elhihetik, hogy ott lesznek az Oscar-gálán.

De a sikert mostanában egy egészen más technikával is mérik: az Oscar-esély új mértékegysége a tapshossz. Nemrég jelent meg az a hír, hogy a New York-i Filmfesztiválon a Szólíts a neveden a fesztivál történetének leghosszabb vetítés utáni ünneplésében részesült: 10 perc folyamatos vastapsban.

A 80-as évek Olaszországában játszódó, érzelmes-érzéki filmnek valószínűleg folytatása is lesz: a díj hírére Armie Hammer, aki egyébként általában hatalmas költségvetésű, megafilmekben játszik, csak annyit mondott: neki bármit megér, hogy újra Olaszországban dolgozhasson.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux