Ugrás a tartalomra
x

Rodrigo Duterte az azonos neműek házasságát támogatja

[caption id="attachment_9030" align="alignleft" width="289"] Rodrigo Duterte[/caption]

A Fülöp-szigetek elnöke (Rodrigo Duterte) támogatja az azonos neműek házasságát, valamint egy LMBTQ bizottságot kíván létrehozni. Az elnök arra kérte a "becsületes" és "szorgalmas" LMBTQ embereket, hogy terjesszék elő a kívánságaikat.

7. LMBTQ ünnepségen, melyet Azuela Cove-ban tartottak felszólalt Rodrigo Duterte is.  Azt mondta, "nincs semmi problémám azzal a férfival, aki férjhez megy".  Az is mondta, "meg kell változtatnunk a törvényt".

Az elnök szóvivője Harry Roque kijelentette: "Duterte elnök az összes filippínó elnöke. Ez a javaslat régóta esedékes, mely magában foglalja a elfogadást és az emberek iránti érzékenységet. Nem teszünk különbséget. Mindannyian a fülöp-szigetiek vagyunk, akik jogainkat, szabadságukat és egyenlőségüket a törvény előtt élvezzük közösen."

A Fülöp-szigetek az egyik leginkább LMBTQ barát ország Ázsiában. Egy 2014-es felmérés szerint hogy a filippínók 73 százaléka úgy véli, hogy a homoszexualitást el kell fogadni.

Ám ennek ellenére kevés előrelépés történt a melegek jogait illetően. Nincs diszkriminációellenes törvény, nem ismerik el az azonos neműek házasságát, és a Fülöp-szigeteki Család Kódexe a házasságot "egy férfi és egy nő közötti állandó kapcsolatát" határozza meg.

A Fülöp-szigetek elnökének korábban elég sűrűn homofób kijelentései voltak, és mára teljesen új irányt vett a politikája ezen a téren.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux