Ugrás a tartalomra
x

Ezt kell tudni a merevedési zavarról

Kellemetlen probléma, de érdemes beszélni róla, ugyanis sokkal több embert érint, mint gondolnád.

A merevedési zavar, más néven impotencia egy olyan probléma, amit mindenki szeretne megúszni az élete során, de a legtöbb pasi mégis átesik rajta. Bizonyos kutatások szerint a pasik 70%-a érintett a kérdésben, ám ez nem úgy értendő, hogy folyamatosan, hanem csak bizonyos életszakaszokban.

Mit is jelent ez az impotencia pontosan?

A merevedés hiánya, avagy az erekció rövid fennállása. Bizonyos férfiak egyáltalán nem képesek az erekcióra, mások azonban azért szégyenkeznek, mert nem képesek "kellő" ideig fenntartani. Leggyakrabban az idős férfiakat érinti, 70 év felettiek esetében durván 70%-ról beszélünk.

A 40-70 év közötti urak mintegy 50%-a esik át ezen az állapoton, és a hátterében számos indok állhat. Pszichológiai és fizikai okai is lehetnek, ám azt fontos tudni, hogy ez nem egy kezelhetetlen dolog.

Megnövekedett stressz, depresszió, szorongás, túlzott izgalom vagy kapcsolati gondok is okozhatnak impotenciát. Fizikai esetben pedig a véráramlás, a hormonszint lehet a felelős, illetve bizonyos anatómiai vagy neurológiai állapotok is okozhatnak merevedési zavart.

Bizonyos esetekben szexuálterapeutával történő konzultáció is elegendő a helyzet kezelésére, máskor pedig gyógyszerekkel lehet rendbehozni a nemi szerv körüli problémát. A dohányzás, az alkohol és a drogfogyasztás például növeli a merevedési zavar esélyét, éppen ezért ezeket érdemes elkerülni, főleg, ha már tapasztaltál aggasztó tüneteket.

De a legfontosabb, hogy nem szabad szégyenérzetből elhallgatni a dolgot. Ha tartósan problémák vannak odalent, mindenképpen fel kell keresni egy szakembert.

 

life.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux