Ugrás a tartalomra
x

Rosszul alszol éjszaka? Azért, mert meleg vagy!

Egy friss tanulmány szerint a homoszexuális és biszexuális embereknek több a problémája az éjszakai alvással, mint a heteroknak.

Az Amerikai Egészségügyi Statisztikai Központ kutatói az Országos Egészségügyi felmérés alkalmával 100 000 férfit és nőt kérdeztek meg két év alatt, többek között az alvási szokásaikról is.

A statisztikák azt mutatták, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális embereknek az alvásminőségük rosszabb a heteroszexuálisoknál.

A meleg férfiaknak több problémát okoz az elalvás, míg a leszbikusok az alvás minőségében szenvednek hiányt. A legrosszabb helyzetben a biszexuális nők vannak, akik mind az elalvásban, mind az alvás minőségében rosszul állnak.

A meleg férfiak nagyobb valószínűséggel ébrednek fel az éjszaka közepén, ennek megfelelően a meleg férfiak reggeli ébredésük során nem érzik magukat kipihentnek, szemben a heteroszexuális férfiakkal.

"A különbségek megértése segíthet abban, hogy egyes szexuális irányultságú csoportok miért veszélyeztetettebbek a rosszabb alvásminőség tekintetében". Ez az új felfedezés segíthet abban, hogy a korábbival eltérő módon, még inkább személyre szabottan kezelhető legyen az alvás probléma.

A meleg és bi férfiak, és a leszbikusok nagyobb valószínűséggel használnak gyógyszert a jobb alvás minőségük elérésének érdekében.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux