Ugrás a tartalomra
x

Valószínűbb, hogy a fiatalabb testvér meleg lesz

Egy új, úttörő tanulmány végül megválaszolja a kérdést

A tudósok végre kidolgozták, hogy miért valószínűbb, hogy a fiatalabb testvérek homoszexuálisok lesznek.

A kanadai Brock Egyetem kutatói azt találták, hogy azok a nők, akik többször is várandósak fiúval, azok lassan antitesteket termelnek.

Az antitestek, amelyeket a szervezet a férfiak agyában jelenlévő fehérjékre adott válaszként állít elő, mely az agy fejlődésében bekövetkező változásokhoz vezethetnek, amelyek hatással lehetnek a szexuális irányultságra.

"Úgy tűnik, hogy egyes nők az első fiú terhességük alatt, vagy éppen az első fiú születésük után elkezdik felismerni ezt az anyagot (NLGN4Y fehérjét), és elkezdenek immunválaszt termelni" - mondta vezető kutató Tony Bogaert.

"Aztán később, ha további fiúval terhes az anyuka, az ezen anyaggal szembeni ellenanyagok magas szintje megváltoztathatja az agy fejlődését a későbbiekben születendő fiúkban."

"Ez a több mint 20 éves kutatás csúcspontja, ahol elkezdtük nézni az idősebb fiú testvér és a többi testvér születési adatait. A jelenlegi tanulmány hozzáteszi az egyre növekvő tudományos megállapítást, hogy a homoszexualitás nem választás, hanem inkább veleszületett hajlam."

 

[caption id="attachment_8942" align="alignleft" width="150"] Képünk illusztráció![/caption]

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux