Ugrás a tartalomra
x

A transzszexuális tini bíróság elé vitte a szüleit

Egy ohioi transzszexuális fiú pereli a szüleit, mert nem engedték meg neki a nem átalakító műtéteket.

A 16 éves szülei alternatívaként "keresztény alapú terápiát" alkalmaztak a fiún. Miután az anyja azt mondta neki, hogy megöli magát, a meg nem nevezett tini tavaly a krízis ellenes szervezetnek küldte el a jogi panaszt.

A tinédzser az átalakító műtétet szerené, de a bírósági iratok szerint a szülei elutasították a terápiás szolgáltatásokat a Cincinnati Children's Hospital Medical Centertől. Azt is megtagadták tőle a szülei, hogy megváltoztassa a "megjelenését egy férfi megjelenésről".

A bírósági iratok szerint az anya is felháborodott: "Te hazug vagy!" - mondta az anya a fiának, amikor az egy levelet olvasott fel szülei előtt a Gyermekkórház terápiás foglalkozásán.

Ugyancsak azzal vádolta a szüleit, hogy több mint hat órán keresztül Bibliai történeteket kellett hallgatnia. Ez azért volt, mert a kórházba látogató szülei úgy döntöttek, hogy inkább keresztény terapeutáktól kérnek úgynevezett "kezelést".

Miután a fiúnál a szorongás és depresszió jelei mutatkoztak újra kezdték a kórházi kezelést.

Az Ohio-i szociális munkások a szülőkkel szemben, a fiú mellett állnak ki, és kérik, hogy kezeljék a tinédzsert a kórházban, ne pedig az úgynevezett "melegkúra"-t alkalmazzák a fiún. A panaszt a Hamilton megyei fiatalkorú bíróság elé terjesztették, és meghallgatást tartottak kedden.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux