Ugrás a tartalomra
x

Az első nyíltan meleg homoszexuális szenátusi elnök lemond, miután férjét szexuális zaklatással vádolják

Stanley C. Rosenberg, Massachusetts szenátusi elnöke lemond, miután négy férfi azt állította, hogy férje, Bryon Hefner zaklatta őket.

A férfiak azt mondják, hogy három év alatt Hefner többször zaklatta őket. Volt akinek a  nemi szervét taperolta a nadrágján keresztül, és volt akit erőszakkal megcsókolt.

"A szívem megszakad, és mindenben a segítségükre vagyok azoknak, akik megsérültek, vagy áldozatok lettek." - mondta hétfőn egy sajtótájékoztatón. "Ez a legnehezebb idő a politikai életemben, és az én személyes életemben is."

A 68 éves Rosenberg ideiglenesen vissza adta tisztségét, amíg a szenátus azt vizsgálja, hogy Hefner beavatkozott-e a szenátusi ügyekbe, melyet Rosenberg tagad.

Rosenberg elmondta, hogy a lemondása annak biztosítása volt, hogy az áldozatok  érezhessék, hogy nyugodtan beszélhetnek a történtekről, és hogy a vizsgálat "teljesen független és hiteles legyen, és hogy bárki aki akar előállhat, biztos lehet benne, hogy annak semmilyen következménye nem lesz.”

Néhány áldozat azt állítja, hogy Rosenberg a közelben volt, amikor az események történtek, bár eddig nincs bizonyíték arra, hogy Rosenberg tudott a támadásokról.

A demokrata, Rosenberg lett az első nyíltan meleg szenátusi elnök 2015-ben, és a legmagasabb rangú választott LMBTQ tisztviselő Massachusetts történetében. Ő egy LMBTQ jogvédő, és fontos szereplője volt az azonos neműek házasságának bevezetésének.

 

[caption id="attachment_8893" align="alignleft" width="150"] Rosenberg és férje Hefner[/caption]

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux