Ugrás a tartalomra
x

Az ausztrál gyeplabda játékosok meztelenül állnak ki a homofóbia ellen

Ezek a sportolók jó okkal dobták el a ruháikat.

Annak ellenére, hogy egyre inkább növekszik az LMBTQ emberek elfogadása, a sport továbbra is olyan terület, ahol a megkülönböztetés jelen van. Egy tanulmány szerint a sportolók 80%-a tapasztalt, vagy tanúja volt a homofóbiának játék, vagy sportolás közben.

A sporttal szembeni diszkrimináció ösztönzésére és a diszkrimináció elleni küzdelemre törekvő Perth Pythons csapat egy meztelen naptárat hozott létre, amely Ausztrália legjobb jégkorongos játékosait vonultatta fel.

A 2018-as naptárt a Swanbourne Beach-en fényképezték, Perth egyik nudista tengerpartján, ahol amatőr és profi jégkorongos játékosok keverékét állították össze az egyenlőség nevében.

[caption id="attachment_8897" align="alignleft" width="1023"] Dylan Wotherspoon[/caption]

Dylan Wotherspoon, az ausztrál Kookaburras játékosa, aki szerepel a naptárban, úgy véli, hogy "nincs helye a sportban a megkülönböztetésnek" - és ez magában foglalja a homofóbiát is. "Ausztráliai hoki-játékosként büszke vagyok arra, hogy támogathatom ezt a projektet" - mondta.

"A szexualitás nem határozza meg valaki készségét vagy elkötelezettségét a sport iránt, és mégis a homofóbia megakadályozza, hogy sok LMBTQ ember részt vegyen a sportban. A sportnak mindenki számára elfogadónak kell lennie. "

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux