Ugrás a tartalomra
x

Tagadja, hogy leszúrta homoszexuális cellatársát

Szokatlan ügy tárgyalása kezdődött tegnap a Budapest Környéki Törvényszéken. Egy férfit azzal vádolnak, hogy egy késsel nekitámadt cellatársának, aki nyíltan homoszexuális viszonyban volt harmadik társukkal.

Az eset Márianosztrán, a gyógyító-nevelő csoportban történt 2015. decemberében. Az "Ufó" becenévre hallgató, korábban biztonsági őrként dolgozó H. András a vád szerint az éjszaka közepén szúrt, legalább hétszer, egy tompa késsel. Áldozata több helyen megsérült, a nyaki metszés pedig csak a csodával határos módon nem okozta a rab halálát.

H. azt állította a bíróságon, hogy nem ő késelt, hanem a másik két férfi között féltékenységből alakult ki konfliktus. Ő pedig nős, gyerekei vannak és megpróbálták az ügybe belekeverni.

A dolgot bonyolítja a többi rab vallomása, akik azt mondják, hogy H. András korábbi cellatársa N. Béla vette rá a férfit, hogy álmában törjön rá áldozatára. Mivel nem tudott belenyugodni, hogy a két homoszexuális rab egyike nem állt kötélnek. H. András pedig bekerült hozzájuk harmadiknak, így adott volt a lehetőség.

Egy évvel később az áldozat elhunyt, ettől független okok miatt. Társát, egy későbbi tárgyaláson fogják meghallgatni.

 

borsonline.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux