Ugrás a tartalomra
x

A meleg fiatalok majdnem felét az iskolában zaklatják

A Stonewall School Report 2017-ben végzett több, mint 3000 11-19 éves meleg tanulót hallgattak meg, és úgy találták, hogy a szexuális irányultságuk miatt zaklatott diákok száma közel egyharmadára csökkent.

Ennek ellenére a 2016. és 2017. február közötti időszakban végzett vizsgálat azt is kimutatta, hogy a legtöbb diák tapasztalt LMBT tag elleni zaklatást.

Az LMBT fiatalok mintegy fele (52%) "gyakran" vagy " nagyon gyakran" hallott homofób beszédet az iskolában.

A zaklatott LMBT tanulók kevesebb, mint egyharmada (29%) azt mondta, hogy a tanárok beavatkoztak, amikor jelen voltak a zaklatás során.

A megfélemlítés és zaklatás eredményeképpen összesen 45% (ebből 22% leszbikus) meleg és biszexuális diák próbált meg öngyilkosságot elkövetni, vagy gondolt az öngyilkosságra.

A tanulmánya azt is feltárta, hogy sok diákot zaklattak az interneten, 10-ből 4 azt állította, hogy az interneten homo, -bi, -transz fóbiás bántalmazás elszenvedője volt.

Eközben a megkérdezett diákok (97%) szinte mindegyike látott már bi,- transz vagy homofób tartalmat. Háromból két tanuló (65%) azt gondolja, hogy az online platformok valószínűleg nem tesznek semmit ezek ellen a tartalmak ellen.

"Ahogy haladunk előre, meg kell találnunk a közös küldetést: létrehozni egy olyan világot, ahol minden fiatalból boldog, egészséges, elismert felnőtt válljon."

Bár az elmúlt évtizedben sok fejlődés mutatkozott, nyilvánvaló, hogy nem lehet még feladni az egyenlőség elleni harcot. Örölünk az elért eredményeknek, meg kell állapítsuk, hogy mit kell még megtennünk ahhoz, hogy olyan világot hozzunk létre, ahol minden fiatal önmaga lehet."

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux