Ugrás a tartalomra
x

Donald Trump figyelmen kívül hagyta az LGBTQ közösséget

Donald Trump nem ismerte el az LGBTQ közösséget az AIDS világnapján tartott beszédében.

Az 1988-ban alapított és minden évben december 1-jén megtartott HIV / AIDS-tudatosság napjának megemlékezésére az Egyesült Államok elnöke kiadott egy aláírt nyilatkozatot, amelyet online tettek közzé.

"Ma az AIDS Világnapján tiszteletben tartjuk azokat, akik életüket elvesztették az AIDS-ben. Ünnepeljük a figyelemre méltó előrelépést a betegség leküzdésében, és megerősítjük azt a folyamatos elkötelezettségünket, miszerint az AIDS-t közegészségügyi fenyegetésként kell felszámolni" - mondta. .

Az AIDS Világnapján elhangzott korábbi kijelentésekkel ellentétben Trump nem ismerte el a meleg, leszbikus, biszexuális vagy transznemű közösségeket, akik történelmileg aránytalanul érintettek a HIV / AIDS ellen.

Nem említette a fekete és a latino egyéneket, akik nagyobb kockázattal járnak a betegség megszerzésére.

"A HIV / AIDS járvány kezdete óta több mint 76 millió ember szerte a világon fertőződött meg HIV-el és 35 millióan haltak meg az AIDS-től" - folytatta.

"2014-től 1,1 millió ember él az Egyesült Államokban a HIV-vel. Ezen a napon imádkozunk minden HIV fertőzöttér és azokért, akik elvesztették a szeretteiket AIDS-ben. "

Közben Scott Schoettes, az LGBT + advocacy csoport Lambda Legal HIV / AIDS projektigazgatója kiadott egy nyilatkozatot, amelyben vádolta a Trump adminisztrációt, hogy nem veszi komolyan a HIV / AIDS-et.

"Nemcsak a Fehér Ház nyilatkozata az AIDS Világnapjáról mulasztotta megemlíteni a lakosság azon részét, amelyben az USA-ban HIV-fertőzött esetek kétharmada - a homoszexuális és biszexuális férfiak - de kihagyta a színes közösségeket is."

"Becslések szerint a jelenlegi arányok szerint minden második fekete homoszexuális és biszexuális férfit ebben az országban diagnosztizálni fogják a HIV-el az életük során. Ez egy szörnyű statisztika, amit nem tudunk eloszlatni."

"Egyszerűen fogalmazva, a HIV több embert érinti az egyes közösségekben, mint másokat, és a szövetségi kormányunk nem tudja ezt szem előtt tartani."

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux