Ugrás a tartalomra
x

Egy ausztrál katolikus iskolában le kellett takarni minden idők legkínosabb szerzetesszobrát

A dél-ausztráliai Adelaide katolikus iskolájának kordonnal kellett eltakarni a Porres Szent Márton szobrát, mert azon félreérthető volt, hogy a szerzetes pontosan mit ad a derékmagasságnál térdelő kisfiú kezébe.

szobor, amit a múlt héten avattak fel a Blackfriars Általános Iskolában, eredetileg azt ábrázolta volna, ahogy Porres Szent Márton a köpenye alól előhúz és odaad egy vekni kenyeret egy kisfiúnak.

Miután az iskola vezetésének feltűnt, hogy a diákok a vártnál is gyakrabban és vidámabban fényképezkedtek a szoborral, és a közösségi médiában is egyre nagyobb lett a felháborodás a szobor alakja miatt, az alkotást letakarták. Később egy kordont is emeltek köré.

Simon Cobiac, az iskola vezetője a Facebookon bocsánatot kért azért, ha a szobor olyasmit sugalmazott volna, amit nem akartak. Közölte, hogy azt Vietnamban tervezték, és a kétdimenziós terveken még semmi gyanúst nem volt. Amikor aztán a háromdimenziós alkotás megérkezett, érezték, hogy félreérthető lehet. Már meg is bíztak egy helyi szobrászt, hogy alakítsa át Porres Szent Mártont.

 

(The Advertiser)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux