Ugrás a tartalomra
x

Kerényi-ügy: Tizenegy áldozatról tudok név szerint

Kirúgta az Operettszínház a visszaélésekkel vádolt Kerényi Miklós Gábort, aki bocsánatot kért, és nem tagadta az őt ért vádakat. Kerényi nem sokkal azután szólalt meg, hogy Czapáry Veronika írónő is megnevezte őt. Czapáry azt állítja: csak ő legalább tizenegy olyan emberről tud, akit a művészeti vezető molesztált.

Súlyos vádakat fogalmazott meg Kerényi Miklós Gáborral szemben az ATV-ben Czapáry Veronika írónő, ezzel tovább folytatódott a legutóbb kirobbant zaklatási ügy. Nem Czapáry az első, aki azt állította, hogy az Operettszínház művészeti vezetője többször visszaélt a pozíciójával. Elsőként a jelenleg külföldön élő Maros Ákos színész, táncos, televíziós műsorvezető az ATV Egyenes Beszéd című műsorában névvel vállalta saját történetét. Maros azt állította, hogy több mint húsz éve Szegeden Kerényi Miklós Gábor egy vállfával elfenekelte egy kollégiumi teremben. Akkor valamivel több mint 18 éves volt, vagyis ő mindezt már nagykorúként élte át, most a botrány hatására állt elő, de korábban is többeknek beszélt a vele történtekről.

Czapáry Veronika ugyanakkor nem áldozat. Az írónő, aki második könyvét a családon belüli abúzusról írta, a Marton László-ügy után hallotta a Kerényi Miklóssal kapcsolatos történeteket. Mivel Czapáry gyerekkorában maga is áldozat volt (édesapja molesztálta), ezért kezdett el mélyebben foglalkozni ezekkel az esetekkel. A Marton-ügyben nehezen viselte az áldozathibáztatást, ez háborította fel annyira, hogy amikor az újabb zaklatási ügy a fülébe jutott, kutakodni kezdett. Közben a médiában is megszólalt az ügyben. „Azt gondoltam, nem tudok erről hitelesen beszélni, ha nem beszélek áldozatokkal. Annyit mondtam nekik, hogy írtam erről egy könyvet, és megértem azt, min mehettek keresztül” – mondta.

tovább olvasom

 

[caption id="attachment_7951" align="alignnone" width="268"] Czapáry Veronika[/caption]

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux