Ugrás a tartalomra
x

A Netflix kirúgta Kevin Spacey-t

Öt nappal a zaklatási ügye után a színészt ejtette a Netflix: a streamingszolgáltatónak nem kell a House of Cards hatodik évada, ha Spacey is szerepel benne. A gyártó cég óvatosabban fogalmaz, és csak felfüggesztésről beszél, de az biztosnak tűnik, hogy Frank Underwood karaktere nem fog szerepelni az utolsó, hatodik évadban.

A zaklatási ügy villámgyorsan elsöpörte az Oscar-díjas színészt: a Netflix ma hajnalban jelentette be, hogy a hatodik, egyben utolsó House of Cards-évadot csak Spacey nélkül veszik át, és ha a gyártó MRC (Media Rights Capital) ezt nem tudja megoldani, akkor köszönik, de nem kérnek belőle. A cég ezzel párhuzamosan azt is bejelentette, hogy a Spacey főszereplésével készült Gore című film utómunkálatait is leállítják, és soha nem fogják bemutatni. A filmben Spacey Gore Vidal írót alakította, aki egy olaszországi nyaralása alatt megismerkedik egy fiatalemberrel, és nagy hatással lesz az életére.

Az MRC óvatosabban fogalmazott, ők továbbra is az ügyek kivizsgálását hangsúlyozzák és azt, hogy a színész elleni "súlyos vádak" miatt Spacey-t azonnali hatállyal felfüggesztik a munkavégzés alól, míg "a helyzet értékelése és a sorozat folytatásának kreatív lépései" zajlanak, bármit is jelentsen ez. Nyilvánvaló, hogy a cég ügyvédjei máris felkészülnek a várhatóan éveken át tartó pereskedésre, és minimalizálni akarják a károkat, amiket a Spacey-ről nyilvánosságra került hírek okoznak a cégnek.

index.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux