Ugrás a tartalomra
x

MELEG JÁTÉKOSOK LESZNEK AZ EGYIK LEGISMERTEBB FOCIS JÁTÉKBAN

A profi labdarúgás világában kevés sportoló meri felvállalni másságát, ez azonban nem jelenti azt, hogy a jelenség nem is létezik ebben a közegben. Így gondolják ezt a népszerű focis szimulátorjáték, a Football Manager alkotói is, ezért a játék legújabb kiadásába másságukat felvállaló (fiktív) labdarúgók is bekerültek.

Miles Jacobson, a Football Manager nevű játék egyik vezetője azt mondta, pontosan azért döntöttek az új játékelem mellett, mert annak ellenére, hogy biztosan akadnak meleg focisták, nagyon kevés nyíltan meleg labdarúgó van. “A döntésünket részben azért hoztuk meg, mert vannak meleg focisták” – mondta a BBC-nek.

“A profi focisták számából lehet tudni, hogy akadnak saját nemükhöz vonzódó játékosok, de a legtöbben ezt nem vállalják nyíltan. Úgy gondoljuk, furcsa dolog, hogy ez még mindig problémát jelent a fociban, ezért úgy gondoltuk, megpróbáljuk bemutatni az embereknek, hogy a coming out nem olyan nagy dolog, ellenben pozitív hatása lehet. Úgy gondolom, őrület, hogy 2017-ben még egy olyan világban élünk, ahol az emberek nem lehetnek igazán önmaguk.”

Nem lesz túl nagy szerepe a játékban

A játékban természetesen nem ismert, valódi futballisták coming outolnak, hanem az aktuális szezonok végén, számítógép által generált, kitalált (kezdetben utánpótlás) játékosok. Azok, akik ismerik a programot tudják, hogy az újonnan generált játékosok nélkül gyakorlatilag lehetetlen lenne hosszabb távon valódi szimulációt folytatni, ezért néhány szezon alatt már egészen sok “random” futballista van az adatbázisban.

Jacobson szerint ez ad némi szabadságot az alkotóknak, ugyanis a valódi játékosokkal ellentétben, ők nem tudnak például pert indítani ellenük. Azt is elmagyarázta, hogy ha a játék meleg játékost generál, arról az üzenetek között megjelenik egy tájékoztatás, később pedig a marketingbevételeken fog érződni a hatása, mivel a klub felkelti az LMBT-közösség tagjait.

 

hosszabbitas.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux