Ugrás a tartalomra
x

A Facebook elkészíti a legmenőbb norvég sorozat amerikai változatát

Nálunk is láthattatok részt a Skamről, a norvég tinisorozatról, amit egészen szokatlan módon juttatott el a közönséghez a norvég állami tévé. Nem is komplett epizódok, hanem csak rövid jelenetek kerültek fel az internetre, előzetes bejelentés nélkül, abban az időben, amikor a sorozat elképzelt világa szerint történnek. Az iskolai jelenetek tehát délelőtt kerülnek ki, az éjszakai bulizások pedig éjjel. A Skam sikeréről ittmagáról a történetéről pedig ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Azt lehetett tudni, hogy készül belőle amerikai változat, de mostanáig nem volt világos, hogy ez hogyan is néz majd ki a gyakorlatban és melyik csatorna vállalja majd be. A Facebook most bejelentette, hogy az ő videó nézésre szakosodott platformjukon, a Facebook Watchon keresztül mutatják majd be a sorozatot.

A legfontosabb hír talán, hogy marad az eredeti készítő Julie Andem. Ezenkívül nem lehet tudni, hogy mennyire maradnak hűek a történethez, illetve a sugárzási módhoz. De az biztos, hogy a sorozat a legjobb helyre került, hiszen így biztosan kihasználják azt, ami a norvég eredetinél is kulcsfontosságú volt, hogy a nézők úgy érezhessék, mintha a sorozat fiktív szereplői tényleg léteznének, hiszen Facebook és Instagram oldaluk ugyanúgy frissül, mint a valódi osztálytársaiknak.

Van persze néhány hátulütő is, például nem tudni, hogy a Facebook mennyire lesz majd bevállalós és enged bemutatni egy sorozatot, amiben fiatalok isznak, drogoznak és szexelnek is. Szintén probléma lehet a sorozatban elég fontos szerepet kapó homoszexualitás kérdése, hiszen a Facebook célközönsége inkább a szülőket fedi le, akik nem tudni mennyire néznének jó szemmel egy ilyen bevállalós sorozatot. Ha valakit bővebben érdekel, hogy milyen kihívásokat tartogat még a Skam adaptálása, annak ajánlom Myles McNutt részletes posztjait a témában.

comment:com  

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux