Ugrás a tartalomra
x

Folytatást tervez a Szólíts a neveden rendezője

A Szólíts a neveden című film az utóbbi idők egyik legnagyobb kritikai sikernek örvendő alkotása. Az Armie Hammer főszereplésével készült romantikus történet jelen pillanatban 96 százalékon áll a Rotten Tomatoes oldalán, az 53 kritikából mindössze 2 marasztalta el, és várhatóan az egyéb díjátadók mellett az Akadémia ünnepségén is találkozunk még vele. De nem csak a kritikusok figyelmét keltette fel a film.

Elég nagy port kavart ugyanis, hogy a film főhőse egy felnőtt férfi, aki egy tizenéves fiúval keveredik romantikus viszonyba. Az öklüket rázók, köztük James Woods szerint nem elég, hogy a film meleg propaganda, de még a pedofíliát is hirdeti, ami legalábbis megmosolyogtató vád annak fényében, hogy Hammer karaktere 24, míg partneréé 17 éves a filmben.

Luca Guadagnino jóvoltából most ismét címlapokra került a film, hiszen a rendező váratlan bejelentést tett, amikor közölte, hogy folytatást akar készíteni filmjéhez. Az ehhez hasonló fesztiválkedvenc alkotásokhoz ritkán készül második rész, ám Guadagnino hajthatatlannak tűnik. A folytatást úgy képzelte el, hogy 7 évvel később, de ugyanazzal a csapattal készülne.

Elmondása szerint olyan kivételes tehetségeket sikerült összeterelni a filmhez, hogy vétek volna nem lehetőséget biztosítani számukra egy újabb közös munkához. Arra a kérdésre, hogy a folytatás is a fiatal főszereplő szexualitásával foglalkozna-e a rendező bizonytalanul reagált, szerinte ugyanis Elio nem szükségszerűen lesz homoszexuális a nyári kaland után, ahogy a regényváltozatban is végül férj és apa lesz belőle idős korára.

 

hu.ign.com

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux