Ugrás a tartalomra
x

Tényleg messze vagyunk attól, hogy Ricky Martin vagy Kristen Stewart lehessünk?

A coming out az önfelvállalás, előbújás angolszász nyelvterületen elterjedt kifejezése. Az előbújás arra a pillanatra utal, amikor valaki elmondja egy másik embernek, vagy nyilvánosan felvállalja, hogy leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű. Ezt hivatott ünnepelni a minden év október 11-én megtartott Nemzetközi Előbújás Napja.

A első National Coming Out Day-t vagy magyarul Nemzetközi Előbújás Napját 29 évvel ezelőtt, 1988-ban tartották az Amerikai Egyesült Államokban. Az esemény eredeti szervezői a pszichológusként dolgozó, egyébként homoszexuális Robert Eichberg és a nyíltan leszbikus politikai vezetőként dolgozó melegjogi aktivista, Jean O’Leary voltak. Alapvetői céljaik közé tartozott, hogy a meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer, tehát az LMBTQ emberek elfogadják saját szexualitásukat tagadás és titkolózás helyett, illetve hogy barátaik, családjuk és a társadalom előtt nyíltan tudják vállalni azt.

Az elmúlt pár évben több külföldi híresség is elkezdte nyíltan vállalni szexualitását, amelyből most összeszedtünk párat.

tovább olvasom

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux