Ugrás a tartalomra
x

Bicskei gyermekotthon: A volt igazgató újabb áldozatai szólaltak meg - Videó

Egy éve robbant ki az ügy, de még mindig kerülnek elő újabb áldozatok. Egy fiú most arról mesélt, az igazgató rendszerint lefizette, hogy hallgasson.

Egy évvel ezelőtt készített az RTL Klub Házon kívül című műsorának stábja riportot azzal a fiúval, aki 2016. szeptember elején feljelentést tett szexuális zaklatás miatt. A fiú a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban lakott, az otthon akkori igazgatója folytatott vele intim viszonyt. A riportban a volt igazgató egy másik áldozata is megszólalt.

Az ügy kipattanása után többen felvállalták, velük is ezt tette az igazgató, azonban voltak olyan áldozatok, akik nem merték nyilvánosságra hozni, mi történt velük. Most ők is megszólaltak.

"Féltem nyilván attól is, hogy ők itt bent rólam megtudják, éa hogy mit fogok én kezdeni ezzel a szituációval, egy ilyen benti közegben"

- mondta Tibor az RTL kamerái előtt.

Egy másik fiú pedig arról mesélt, az igazgató lefizette őt, 2-3 ezer forintokat adott neki, hogy hallgasson.

A férfit tavaly október végén vették őrizetbe, azóta előzetes letartóztatásban van. A vád szerint a volt igazgató 12 éven át 10 kiskorút zaklatott szexuálisan. Egy volt nevelő ellen is vádat emeltek zaklatás miatt. Az ügyészség mindkettejük ellen letöltendő szabadságvesztést kért.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux