Ugrás a tartalomra
x

Kétezer ember vett részt a pozsonyi szivárványos meneten

A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LGBTI) közösség tagjai és a másságot támogatók a pozsonyi Hviezdoslav téren gyűltek össze. A Pride szivárványos felvonulásra már hetedik alkalommal került sor a fővárosban.

Mária Patakyová ombudsman a felvonuláson kijelentette, elfogadhatatlan, hogy 2017-ben nem tisztelik az azonos nemű párok jogait. Az ombudsman szerint a jogalkotás miatt bizonyos emberek alapjogainak védelme akadályokba ütközik.

Mint ismert, szerdán az SNS alelnöke, Jaroslav Paška a Facebookon üzent Bugár Bélának: "Na ezt már nem, Béla" – írta a közösségi oldalon Paška, aki azt kifogásolta, hogy a Híd ombudsmanjelöltje, Mária Patakyová hivatalos Facebook-oldalán nyilvánvalóan jelezte, hogy részt vesz a szombati pozsonyi szivárványos meneten. Az ombudsman először a Facebookon szivárványosra cserélte a profilképét, majd hivatalában is kifüggesztette a szivárványos zászlót.

Az SNS pénteken felszólította Mária Patakyovát, hogy távolítsa el a hivatalban kiakasztott szivárványos zászlót. Az ombudsman azonban nem tett eleget a nemzetiek kérésének – elmondása szerint a rendezvény végén fogja eltávolítani a zászlót.

A megmozduláson elsősorban fiatalok vettek részt. Másfél órával később egy kisebb csoportosulás a melegek rendezvénye ellen tüntetett, rendőri beavatkozásra azonban nem volt szükség. A csoportosulás a család fontosságára hívta fel a figyelmet: “A család csodálatos és különleges, hiszen a gyerekek jelentik jövőt” – állt a pólójukon.

Nem sokkal később megjelent a városban egy harmadik csoportosulás is: Marian Kotleba pártjának (ĽS NS) néhány híve zöld pólóban tüntetett a rendezvény ellen.

 

http://parameter.sk

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux