Ugrás a tartalomra
x

Harry herceg mentette meg a veréstől a meleg katonát

Harry hercegnek (32) ma is hálás egy nyíltan meleg katonatársa, James Wharton (30), amiért megvédte őt. A fiatal férfit egy rivális ezred hat tagja fenyegette meg azzal tíz évvel ezelőtt, hogy péppé verik nemi identitása miatt, mire az ijedt őrvezető a herceghez fordult segítségért: „Azt hiszem, a gyalogosok meg fognak ölni” – mondta, mire az akkoriban szakaszparancs­nokként szolgáló királyi sarj rögtön a védelmére kelt. – Azt mondta, megy, és most és mindenkorra lerendezi ezt a sz…rt – emlékezett vissza Wharton.

[caption id="attachment_6033" align="alignnone" width="696"] James Wharton[/caption]

A herceg kemény hangon közölte a fenyegetőző gyalogo­sokkal, hogy súlyos következményei lesznek, ha továbbra sem hagyják békén Whartont. Harry még a felettesének is jelentette a dolgot, hogy az ügy ne fajulhasson tettlegességig. James és Harry Kanadában szolgált együtt, és mély baráti kapcsolatot ápoltak egymással.

– Nem éreztem, hogy különleges körülmény lenne a származása. Ő volt a felettesem, és egyáltalán nem éreztette, hogy valójában egy herceg. Ő volt a legelőrehaladóbb gondolkodású, legmodernebb vezető, akivel valaha együtt dolgoztam.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux