Ugrás a tartalomra
x

Az Evangélikus Missziói Központ állásfoglalása a homoszexuális életformával kapcsolatban

Budapest – Az alábbiakban az Evangélikus Missziói Központ által kiadott, a homoszexuális életformával kapcsolatos állásfoglalást olvashatják teljes terjedelmében.

– Elismerjük, hogy keresztyénként és egyházakként sok esetben mi sem megfelelően viszonyulunk a homoszexuálisok felé.  Életvitelük miatt sokszor a homoszexuális embereket is elutasítjuk, segítség és a szeretetteljes melléjük állás helyett tabuként kezeljük, megjegyzéseinkkel akár akaratunkon kívül is megbélyegezzük, kirekesztjük őket. Sokan – tudatlanságból – figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a homoszexuálisok többsége részben körülményeinek áldozataként (szocializáció) vált ilyen hajlamúvá.

– Isten ellenzi a hátrányos megkülönböztetést, ezek ellen küzdenünk kell, de a homoszexuális együttélést nem fogadhatjuk el a heteroszexuális házasság legitim alternativájaként. Ugyanez a házasságon kívüli heteroszexuális kapcsolatokra is igaz.

– A bűn egész emberi természetünket megrontotta és eltorzította. Ez alól szexualitásunk sem kivétel. Az elutasító hozzállásra való ellenreakció megpróbálja a homoszexualitást normális életmódnak láttatni. Hisszük, hogy ugyanaz az evangélium, amely a mi életünket átformálta, bárkit megváltoztathat.

– A szexualitás helye az Isten által szerzett heteroszexuális házasságban van. A Biblia erre vonatkozóan nem mutat más alternatívát. Isten ezt a rendet a teremtéskor állapította meg, nem kultúráktól tette függővé, ennek érvényessége egyetemes és állandó.  A homoszexualitás gyakorlását a teljes Szentírás kijelentése alapján az Isten által megszabott normától való eltérésnek tekintjük, és nem egy, a normális viselkedés keretein belül elfogadott variációnak. Nem támogatunk semmilyen álteológiai érvelést, amely megpróbálja ennek ellenkezőjét bizonyítani.

– Az előítéletesség, a gyűlölet, az utálat, a verbális vagy tettleges agresszió gonosz dolog, de a homoszexualitás gyakorlását szorgalmazók is a gonoszság szolgálatába állnak, amikor jónak mondják azt, amit Isten rossznak mondott.

2017. július

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux