Ugrás a tartalomra
x

Alternatív útvonalakon zajlik majd a melegfelvonulás

A kordonkérdés méregfogát azzal tervezik kihúzni a szervezők, hogy alternatív útvonalakon vezetik a szombati menetet. Kordonbontásra is sor kerülhet.

A szervezők a biztonságot is szem előtt tartva igyekeznek elérni, hogy a vonulás ne teljesen elzárt útvonalon történjen - írták egy péntek esti bejegyzésben a Budapest Pride Facebook-oldalán.

Azt írták, a szabad vonulásra továbbra is van lehetőség törvényes keretek között úgy, hogy alternatív útvonalakat választanak. Ehhez megteszik a szükséges lépéseket és egyeztetéseket.

Emiatt a Kossuth téri gyülekező utáni pontos útvonalat jelen pillanatban nem tudjuk kommunikálni, kérjük a résztvevők megértését

- olvasható a bejegyzésben.

A legvégső esetben kordont is bontanának a rendezők, "nagyon fontos, hogy a rendőrségnek akkor is kötelessége biztosítani a rendezvényt, ha a szervezők ilyen módon szabálysértést követnek el" - írták a Budapest Pride szervezői.

A résztvevőket arra kérik, hogy ennek tudatában vegyenek részt az idei felvonuláson, és fokozottan kövessék a rendezők és menetkísérők útmutatásait.

hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux