Ugrás a tartalomra
x

Töltött zsemle recept

Elkészítése:

A paradicsomot, gombát, paprikát, csemege uborkát, lila hagymát apró kockákra (0,5-1 cm) felszeleteljük. A lila hagyma felét kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst.

Ha a hús már engedett egy kevés levet, hozzáadjuk a gombát, és együtt puhára pároljuk (ízlés szerint sózzuk, borsozzuk), majd hagyjuk, hogy amennyire lehet elforrja a levét.

Levesszük a tűzről, és a darált hússal párolt gombát összekeverjük a tejföllel, majd hozzá adjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát, kukoricát és csemege uborkát és jól összekeverjük.

Egy kicsit hagyjuk lefedve állni, hogy az ízek összeérjenek.

Közben a zsemlék tetejéről levágunk egy kis “sapkát”, és kiszedjük a belsejét egy tálba. A töltelékhez keverhetünk egy keveset a zsemlék belsejéből.

A zsemlék belsejét tejjel kikenjük, majd beletöltjük az elkészült tölteléket rétegesen: töltelék, reszelt sajt, töltelék, és a tetejére reszelt sajt, majd ráhelyezzük a levágott sapkát.

A zsemléket kevés olajjal kikent tepsibe rakjuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux