Ugrás a tartalomra
x

Az “LMBT” az új migráns?

Időpont: 2021. július 13., kedd, 19:00 - 21.00

Helyszín: Auróra Alkotóklub Budapest, Auróra u. 11, 1084

A Fidesz-KDNP az elmúlt hónapokban a hazai LMBTQ-közösség jogait súlyosan korlátozó intézkedések szégyenteljes sorát fogadta el a Parlamentben. A jogfosztás széleskörű társadalmi felháborodáshoz vezetett és elindított egy mozgalmat, a kormánypártok viszont egyre mélyebbre süllyednek a homofób és transzfób gyűlöletkampányban.
Nem először támad egy sérülékeny kisebbség alapvető jogaira a kétharmad. A kormány meleg- és transzellenes hergelése nyomán sokan tették fel a kérdést: ők lennének az új migránsok?
A kormányzati gyűlöletpropaganda hatása a mindennapi kirekesztés és gyűlölködés. Sokan érezzük, hogy ez nem helyes. Mit lehet tenni, hogy ne csak eszköztelen járókelőként nézzük végig a homofóbia és a transzfóbia tombolását? Hová lehet fordulni, ha minket ér hátrányos megkülönböztetés, kirekesztés, gyűlölet-bűncselekmény, vagy ha ellenünk fordul a propaganda?
Workshopunkon ezekre a kérdésekre keressük a választ és adunk eszközöket a résztvevőknek, hogy ők is a hétköznapok hősei lehessenek.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.
Érdemes időben jelentkezni, mivel maximum 35 főt tudunk fogadni a helyszínen. Kérjük, hogy aki regisztrál, de mégsem tud eljönni, jelezze a helsinki@helsinki.hu címre küldött e-mailben, hogy a helyét átvehesse más. Köszönjük!

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux